













### MidAtlantic AIDS Education and Training Center presents

### World AIDS Day 2022:

# Resilience in HIV Care, Treatment, and Prevention Friday, December 2<sup>nd</sup>, 2022

Virtually via Zoom webinar, Eastern Time		
8:30am – 8:45am ET	Log on, technical instructions	
8:45am – 9:15am ET 30 minutes	Welcome Linda Rose Frank, PhD, MSN, FAAN Professor of Public Health, Medicine, and Nursing Principal Investigator, MidAtlantic AIDS Education & Training Center University of Pittsburgh School of Public Health  Dean Maureen Lichtveld, MD, MPH Dean, School of Public Health Professor, Environmental and Occupational Health Jonas Salk Chair in Population Health University of Pittsburgh	
	Chiu-Bin Hsiao, MD, FIDSA, AAHIVS Medical Director, Positive Health Clinic, Allegheny General Hospital Allegheny Health Network	
9:15am – 10:15am ET 60 minutes	Ending the HIV Epidemic Ronald Wilcox, MD Medical Officer, Office of Program Support HRSA HIV/AIDS Bureau, DHHS Rockville, MD  By the end of this session, participants should be able to:  1. Identify new efforts by the Federal government to End the HIV Epidemic. 2. Describe how the pillars of the Ending the HIV Epidemic initiative tie into HIV care, treatment, and prevention. 3. Discuss programs, resources available	
10:15am – 11:00am ET 45 minutes	HIV Treatment – Primary Care Guidelines Sara Vincelli, MSN, FNP-C, APRN HIV Clinical Nurse Educator, MAAETC West Virginia Regional Partner West Virginia University, Department of Medicine Morgantown, WV  By the end of this session, participants should be able to:  1. Identify primary care guidelines in treating people with HIV 2. Describe best practices for HIV treatment by primary care clinicians.	















### MidAtlantic AIDS Education and Training Center presents

### World AIDS Day 2022:

### Resilience in HIV Care, Treatment, and Prevention Friday, December 2<sup>nd</sup>, 2022

	Gender Affirming HIV Care: Patient and Provider Perspective
	Walker Weinstein, RN, BS, BSN
	University Of Maryland Midtown Campus THRIVE Clinic
11:00am – 11:45am ET	Baltimore, MD
45 minutes	
	By the end of this session, participants should be able to:
	Define gender affirming care in the context of clinical care
	Identify steps they providers and programs can implement to improve care
	Caring for the Caregiver – COVID-19 & HIV
	Brian Wharton, MSN, RN, CPEN, CPST
	MAAETC- Delaware Regional Partner, Christiana Care
11:45am – 12:30pm	Wilmington, DE
45 minutes	Willington, DE
	By the end of this session, participants should be able to:
	Discuss barriers caregivers face in providing care during co-occurring pandemics
	2. Describe best practices for caring for self and others while providing care
13:20,000 1:15,000	2. Describe best practices for carring for sell and others write providing care
12:30pm – 1:15pm 45 minutes	Lunch break
45 minutes	Development Advances and Theiring with 1107
	Panel: Stigma, Advocacy and Thriving with HIV – Moderators:
	Dorcas Baker, RN, ACRN, MS, MAAETC Johns Hopkins Regional Partner
	Ronald Johnson, Chair, U.S. People Living with HIV Caucus
1:15pm – 2:15pm	Individuals who are "thriving" will discuss their experience with health care and their
60 minutes	journey.
	By the end of this session, participants should be able to:
	Identify factors that have helped the participants thrive with HIV
	Describe resources or opportunities for HIV advocacy
	Nurse-led PrEP clinics
	Shanna Dell, MPH, RN, ACRN
	Senior Clinical Nurse for HIV Prevention
2:15pm – 3:00pm	Johns Hopkins School of Medicine, Division of Infectious Disease
45 minutes	Baltimore, MD
-5 minutes	
	By the end of this session, participants should be able to:
	1. Discuss the approach of nurse-led PrEP clinics
	2. Discuss policies, approaches, and benefits to implementation

















### MidAtlantic AIDS Education and Training Center presents

### World AIDS Day 2022:

# Resilience in HIV Care, Treatment, and Prevention Friday, December 2<sup>nd</sup>, 2022

	Sexual Health History Taking in HIV Prevention
	Barbara Wilgus, MSN, CRNP, Program Administrator
	STD/HIV Prevention Training Center at Johns Hopkins
2.00 2.45	Johns Hopkins University
3:00pm – 3:45pm 45 minutes	Baltimore, MD
	By the end of this session, participants should be able to:
	1. List the best approaches to implement quality sexual health history taking
	2. Discuss the linkage with STI and HIV prevention and linkage to treatment
3:45pm – 4:30pm 45 minutes	PrEP & HIV Prevention for Women
	Hazel L. Jones-Parker, DNP, CRNP, AACRN
	Director of Clinical Education, MAAETC Regional Partner
	University of Maryland, Institute of Human Virology
	Baltimore, MD
	By the end of this session, participants should be able to:
	1. Explain the current state of HIV in women and prevention efforts
	2. Identify best practices for introducing PrEP to women and increasing adherence.
4:30pm – 4:45pm	Closing remarks and evaluation
15 minutes	